Parterapi Midtjylland Logo

Individuel psykoterapi

Når det er svært at være sig selv, alene og sammen med andre..

- Er du ulykkelig i dit parforhold ?

-Er der konflikter, i forhold til dine nærmeste ?

– Er du I tvivl, om du vil skilles eller blive ?

Eller går du og kæmper med:

  • Lavt selvværd
  • Usikkerhed
  • Magtesløshed eller andre svære, smertelige følelser
  • Stress, depression, angst
  • Overbelastning eller udbrændthed
  • Svært at sige fra og sige nej
  • Symptomer, uden at “fejle” noget rent fysisk, fx hovedpine, træthed, klump i halsen, mavepine m.m.

Psykoterapi, er samtaler, der virker understøttende og udviklende, på det personlige og relationelle (forholdet til andre) plan. Psykoterapi har veldokumenteret effekt, på psykiske og mentale besværligheder.

Du behøver dog, ikke føle dig syg, for at opsøge psykoterapi. Det er også et fremragende arbejdsredskab, hvis du ønsker personlig udvikling og at lære/opdage mere, om dig selv , din indvirkning på andre og andres indvirkning på dig.

Udgangspunktet er  det, du finder besværligt i dit liv lige nu og med fokus på, hvordan du kan være dig selv og ha’ det bedre, alene og sammen med andre.

At finde sig selv, eller være mere tro mod sig selv og tage sin plads til, at være den man er !

Hvad er  forskellen på en psykolog og en psykoterapeut ?

En psykolog har, som grundlag en 5 årig teoretisk universitets-uddannelse. Derudover en autorisation, til at arbejde med klienter.

En psykoterapeut har, en mere praksis-orienteret uddannelse, hvor der er fokus på, at udvikle evnen til, at forbinde sig terapeutisk med sine medmennesker, men samtidig med en velfunderet faglighed i psykologiske teorier.

Desværre giver sygesikringen, endnu ikke, tilskud til behandlinger hos psykoterapeut, som den gør, i nogle tilfælde, hos en psykolog. Til gengæld får du ofte længere sessioner (60-70 minutter hos mig), til en billigere pris, hos en psykoterapeut.

Husk dog at sikre dig, at den terapeut du vælger er M.P.F., Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, så har du sikkerhed for, at møde en veluddannet og etisk ansvarlig psykoterapeut.

Efter første samtale, kan du sikkert fornemme, om du synes, vi har kemi. Om du føler dig tryg og om, du føler dig hørt og set, af mig. Det er nemlig meget vigtigt, hvis man skal have noget ud af psykoterapi.