Familieterapi / Kommunikation

Familieterapi

Familieterapi

Hvad er familieterapi?

Familieterapi, er samtaler om familiens trivsel. Hvis det er svært, at tale konstruktivt med hinanden, under eller efter en skilsmisse, kan jeg som familieterapeut, hjælpe jer med, at få øje på eget ansvar og rolle i konflikten. Derigennem, at udvikle, en mere konstruktiv kontakt/ dialog mellem Jer voksne, så børnene og I selv, får det bedre.

Det er min erfaring, at børn ofte ved, hvad der er på spil i deres egen familie, selv om forældrene tror de lykkes med, at holde det skjult.  Børn er, loyale og ansvarsfulde og hvis forældrene, af en eller anden grund, ikke får taget deres ansvar på sig, så tager børnene det. Disse mekanismer er næsten umulige, at få øje på, for den der er, en del af familien.

Børn lever i stemningen, mellem mor og far og hvis der er ufred og konflikter, påvirker det børnene på en måde, vi som voksne, slet ikke, kan forestille os.

Børn kan få reaktioner, som vi har svært ved, at se en mening med, men børn reagerer naturligt og meningsfuldt, på det miljø, de lever i.

Skilsmisse rådgivning

Måske kan du mærke, at du er klar til at blive skilt, men din partner er, ikke klar. Det er en svær situation, især er det svært, at skulle tage ansvaret for beslutningen, når man ved, at det vil gøre den anden, ondt.

Jeg kan støtte jer begge, i processen, gennem en tryg og konstruktiv snak, hvor der gives plads til reaktioner og begyndende erkendelse, i forhold til, i at stå i en svær og smertelig virkelighed.

Kommunikation efter skilsmisse

Det kan være svært, at gennemføre konstruktive samtaler, angående børnene, efter en skilsmisse. Men samarbejdet er vigtigt og derfor, kan det være tilrådeligt, at tale sammen med en familieterapeut på sidelinjen.

Jeg kan hjælpe Jer, med en målrettet og konstruktiv snak, hvor hensynet til børnene kommer i centrum.

Bestil en tid

Parterapi Midtjylland/v Joan Østergaard, MPF, Par- & Familieterapeut
Tlf: 28 741 641